Notícies

AIJEC busca el millor jove empresari de l’any

Candidatures XXIX Premi Jove Empresari

AIJEC Joves Empresaris ha obert aquest divendres el període per presentar candidatures al XXIX Premi Jove Empresari. L’entitat busca el jove empresari o empresària que millor representi les noves visions i valors del món empresarial tenint en compte aspectes com la consolidació de la idea inicial en forma de negoci, la viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria personal, la innovació, la visió internacional i els reptes de futur. El període per participar s’allargarà fins al 5 de juny.

El Premi Jove Empresari arriba a la 29a edició convertit en uns dels reconeixements més importants de l’emprenedoria que es celebren a Catalunya. Els guardons reconeixen el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. A més del Premi Jove Empresari, AIJEC Joves Empresaris també entrega el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, que reconeix la idea de negoci més innovadora i amb perspectives de futur.

El president d’AIJEC Joves Empresaris, Ruben Sans Solsona, explica que amb aquests guardons es vol premiar que hi ha joves amb moltes ganes que volen impulsar canvis a través de les seves idees i de les seves empreses. Per Sans Solsona, “si encara algú ho dubta, les empreses canvien el món a millor”.

La vicepresidenta d’AIJEC Joves Empresaris i responsable del Premi Jove Empresari, Estefania González Campins, espera que es tornin a superar el centenar de candidatures presentades. “Cada any quan acaba el Premi Jove Empresari pensem que en la propera edició serà impossible repetir el nivell dels finalistes i cada any, per sort, ens equivoquem” afirma González Campins que creu que el nivell de l’empresariat del país és per sentir-se orgullós.

 

Qui pot optar al Premi Jove Empresari?

La novetat d’aquesta edició és que s’amplia l’edat per poder optar als guardons i es poden presentar al premi tots aquells emprenedors i emprenedores de nacionalitat espanyola o estrangers residents a Catalunya, que tinguin entre 18 i 45 anys i desenvolupin la seva activitat empresarial al territori.

Entre tots els aspirants, AIJEC Joves Empresaris triarà tres finalistes i el guanyador o guanyadora serà escollit per un jurat format per representants de les principals institucions públiques i privades del país que treballen en favor de l’empresa, així com de diversos mitjans de comunicació.

Els empresaris que vulguin participar han d’omplir el formulari que trobaran a la pàgina web del Premi Jove Empresari de l’AIJEC.

 

Els guardons de referència de l’emprenedoria a Catalunya

A més del Premi Jove Empresari i del Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, AIJEC Joves Empresaris entregarà tres reconeixements més: el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que es lliura a un empresari/a amb experiència i un projecte empresarial consolidat; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, per un foment positiu de l’ús de la llengua catalana a l’empresa com una eina de millora qualitativa i el Reconeixement a l’Emprenedor/a Social.

 

El palmarès del Premi Jove Empresari

Enric Asunción, de Wallbox, va ser el guanyador del XXVIII Premi Jove Empresari, celebrat el passat mes de desembre. Una edició en la que el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial va ser per The Blue Box de Judit Giró, un dispositiu biomèdic desenvolupat amb intel·ligència artificial per detectar el càncer de mama a casa.

Entre els premiats dels darrers anys destaquen noms com Marc Coloma, d’Heura, Elisenda Bou-Balust, de Vilynx; Gerard Subirats, del grup Subirats Bureau; José Elias, d’Audax Energia; Ignasi Vilajosana, de Worldsensing; Jordi Priu, de MMM; Horacio Martos, de Social Point; Josep Ametller, de Casa Ametller; Jordi Mas, de Mas Gourmets; Tomás Diago, de Softonic; Xavier Berneda, de Munich, o David Pellicer, d’Etnia Barcelona.