Notícies

AIJEC reforça la influència dels joves empresaris davant administracions i agents socials en un any marcat per la covid-19

Assemblea 2021

AIJEC Joves Empresaris ha celebrat aquest dimecres al vespre la seva assemblea anual per fer balanç de la feina feta el darrer any, marcat per la crisis de la covid-19. Tot i les dificultats de la pandèmia, l’entitat fa un balanç positiu de les accions dutes a terme amb l’objectiu d’acompanyar les empreses a superar aquesta crisi amb dinamisme i empenta.

En aquest sentit, AIJEC Joves Empresaris ha aprofitat per modernitzar i digitalitzar la seva estructura i per augmentar la seva influència empresarial reforçant el seu paper com a lobby davant les administracions  i el agents socials.

El president de l’AIJEC, Rubén Sans, explica que durant la pandèmia s’ha reforçat el “diàleg continu amb els socis, informant de tots els canvis legals, decrets i actualitzacions econòmiques derivades de l’estat d’alarma. També s’han reclamat “iniciatives vitals per als negocis”, com l’ajornament en la pujada d’impostos, la posada en marxa dels ERTOS, els ajuts directes a les empreses o la necessitat d’estabilitat i  seguretat  jurídica per afavorir la creació d’empreses i ocupació. L´AIJEC també ha assessorat les empreses en matèria de fons europeus i ha posat en marxa una oficina de finançament en el marc estatal amb la Confederació Espanyola d’Associacions de Joves Empresaris (CEAJE).

Amb tot, AIJEC ha dut la veu dels joves empresaris a més de 32 actes patronals, compareixences al Parlament de Catalunya i a les vocalies de la CEOE, CEPYME, CEAJE, Foment del Treball i Fepime en un moment decisiu per a moltes empreses. L’entitat també ha recuperat i enfortit el diàleg amb altres associacions empresarials com CECOT, PIMEC, La Cambra, BCN Activa, Techcity, TalentHub o Netmentora.

El sanejament dels balanços i la consolidació i impacte internacional del Premi Jove Empresari han estat altres temes presents a l’assemblea. “La pandèmia s’ha convertit en una oportunitat per reforçar el nostre propòsit o raó de ser: crear comunitat, donar suport al talent emprenedor i a les empreses que arriben”, afirma Sans.

 

Núria Pastor s’incorpora a la junta d’AIJEC Joves Empresaris

L’acte ha servit per formalitzar la incorporació a la junta de la fundadora i CEO de HumanITcare, Núria Pastor, que va ser premi a la Millor Iniciativa Empresarial de l’AIJEC l’any 2020. La companyia que lidera desenvolupa solucions d’intel·ligència artificial que ha revolucionat el seguiment dels pacients crònics als hospitals. Pastor aportarà la seva experiència i el seu talent a la junta presidida per Sans i constituïda el març de 2020.