Notícies

AIJEC reforça la influència dels joves empresaris davant administracions i agents socials en un any marcat per la covid-19

AIJEC reforça la influència dels joves empresaris davant administracions i agents socials en un any marcat per la covid-19

AIJEC Joves Empresaris ha celebrat aquest dimecres al vespre la seva assemblea anual per fer balanç de la feina feta el darrer any, marcat per la crisis de la covid-19. Tot i les dificultats de la pandèmia, l’entitat fa un balanç positiu de les accions dutes a terme amb l’objectiu d’acompanyar les empreses a superar aquesta crisi amb dinamisme i empenta.

En aquest sentit, AIJEC Joves Empresaris ha aprofitat per modernitzar i digitalitzar la seva estructura i per augmentar la seva influència empresarial reforçant el seu paper com a lobby davant les administracions  i el agents socials.

El president de l’AIJEC, Rubén Sans, explica que durant la pandèmia s’ha reforçat el “diàleg continu amb els socis, informant de tots els canvis legals, decrets i actualitzacions econòmiques derivades de l’estat d’alarma. També s’han reclamat “iniciatives vitals per als negocis”, com l’ajornament en la pujada d’impostos, la posada en marxa dels ERTOS, els ajuts directes a les empreses o la necessitat d’estabilitat i  seguretat  jurídica per afavorir la creació d’empreses i ocupació. L´AIJEC també ha assessorat les empreses en matèria de fons europeus i ha posat en marxa una oficina de finançament en el marc estatal amb la Confederació Espanyola d’Associacions de Joves Empresaris (CEAJE).

Amb tot, AIJEC ha dut la veu dels joves empresaris a més de 32 actes patronals, compareixences al Parlament de Catalunya i a les vocalies de la CEOE, CEPYME, CEAJE, Foment del Treball i Fepime en un moment decisiu per a moltes empreses. L’entitat també ha recuperat i enfortit el diàleg amb altres associacions empresarials com CECOT, PIMEC, La Cambra, BCN Activa, Techcity, TalentHub o Netmentora.

El sanejament dels balanços i la consolidació i impacte internacional del Premi Jove Empresari han estat altres temes presents a l’assemblea. “La pandèmia s’ha convertit en una oportunitat per reforçar el nostre propòsit o raó de ser: crear comunitat, donar suport al talent emprenedor i a les empreses que arriben”, afirma Sans.

 

Núria Pastor s’incorpora a la junta d’AIJEC Joves Empresaris

L’acte ha servit per formalitzar la incorporació a la junta de la fundadora i CEO de HumanITcare, Núria Pastor, que va ser premi a la Millor Iniciativa Empresarial de l’AIJEC l’any 2020. La companyia que lidera desenvolupa solucions d’intel·ligència artificial que ha revolucionat el seguiment dels pacients crònics als hospitals. Pastor aportarà la seva experiència i el seu talent a la junta presidida per Sans i constituïda el març de 2020.