Notícies

Francesc Julià (Kave Home) guanya el XXX Premi Jove Empresari

DSC 6634 2

Francesc Julià, segona generació i CEO de Kave Home, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Julià s’ha imposat a Diliara Lupenko, de Impress, i a Jordi Romero, de Factorial.

Amb aquest guardó l’AIJEC ha volgut posar en valor la feina d’en Francesc Julià al capdavant de Kave Home, la marca de disseny i fabricació de mobles que va fundar el seu pare. El jurat ha valorat l’evolució empresarial accelerada que ha aconseguit Julià en els set anys que porta en la direcció de Kave Home i com ha convertit l’empresa familiar en una marca mundialment reconeguda amb presència física a 27 països i online a 31. Amb una visió de negoci basada en els valors, el disseny i la sostenibilitat, i des de la seva seu de Sils (Girona), Francesc Julià ha aconseguit formar un equip de més de 500 treballadors, créixer un 400% en els últims 5 anys, i situar-se com un dels líders del sector. En aquesta edició el guardo del Premi Jove Empresari conta amb el patrocini de Fira de Barcelona.

The Smart Lollipop, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial
El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial d’aquesta edició ha estat per a The Smart Lollipop. El projecte empresarial cofundat per Diana Ballart el 2020 ha creat un caramel intel·ligent que permet detectar i diagnosticar entre els infants malalties com la hipercolesterolèmia o la celiaquia a través d’una mostra de saliva. D’aquesta manera, se substitueixen les anàlisis de sang per la ingesta d’un caramel que, en 10 minuts, ofereix els resultats de forma digitalitzada en una plataforma online. El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial té el suport del Consorci de Zona Franca de Barcelona.

The Smart Lollipop s’ha imposat a Opground, la primera plataforma basada en IA on els professionals IT són entrevistats per centenars d’empreses al mateix temps a través d’una única conversa amb la seva IA, i a THEKER, una startup de desenvolupament robòtic, intel·ligència artificial i visió per computador que ha desenvolupat la tecnologia de soldadura i desoldadura microelectrònica més avançada del món.

30 anys premiant empreses que canvien el món
L’acte d’entrega del Premi Jove Empresari ha reunit aquest dijous a unes 300 persones al Centre de Convencions IMO Grup Miranza i ha servit per celebrar els 30 anys d’uns guardons que volen reconèixer el coratge, el talent, el compromís i l’esforç de l’empresariat jove del territori. L’organització ha volgut tenir un record molt especial per als 174 premiats, els 340 finalistes i els més de 3.000 candidats de les edicions anteriors.

AIJEC reconeix la carrera d’Anna Bosch de Noel Alimentaria
Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que aquest any ha anat a parar a mans de la directora general de Noel, Anna Bosch. AIJEC ha volgut reconèixer la carrera professional de Bosch i el seu compromís amb la dinamització de l’economia i el desenvolupament de les persones i de la societat.

Els altres reconeixements de la nit
El Reconeixement a l’Emprenedoria Social, guardó que té el suport de CaixaBank, se l’ha endut Cuideo, l’empresa de cures i ajuda domiciliària a la gent gran. El guardó l’ha recollit el conseller delegat i cofundador de Cuideo, Adrià Buzón. L’objectiu que persegueix Cuideo és que les persones grans estiguin acompanyades i tinguin ajuda en les tasques del dia a dia perquè puguin quedar-se a casa el màxim temps possible, i evitar que es sentin soles. A través de la seva plataforma on-line, les famílies poden contractar i gestionar cures a domicili pels seus familiars d’una manera fàcil, flexible i segura.

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial d’aquest Premi Jove Empresari ha estat per a FentPaís, una empresa que es dedica a seleccionar i vendre paquets d’activitats culturals, gastronòmiques i turístiques arreu de Catalunya. El projecte arriba als 10 anys havent creat una xarxa d’empreses i consumidors amb la que divulgar una forma de consum responsable i sostenible dins el territori català i en català.

El Reconeixement al/la Futur/a Empresari/a, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys, i que té el suport de la Fundació Princesa de Girona (FPdGI), ha anat a parar al projecte My Interactive Plant dels alumnes de Batxillerat de l’IES Torre Roja de Viladecans. El projecte, guanyador a Catalunya del concurs de Junior Achievment, ha creat una app que a través de la intel·ligència artificial permet monitoritzar i compartir l’estat en temps real de les plantes. AIJEC ha volgut reconèixer l’esperit emprenedor d’aquest grup de nois i noies, que han estat els guanyadors de la competició de Junior Achievement a Catalunya.

“La importància de participar activament de l’ ecosistema empresarial per aprofitar-ne al màxim els seus beneficis”
El president d’AIJEC, Ruben Sans Solsona, ha volgut destacar el paper que juguen avui dia les empreses en la prosperitat de les societats. A més, ha incidit en la importància de la comunitat com un dels pilars de l’èxit de qualsevol emprenedor. “Aquest valuós ecosistema empresarial que ens envolta”, ha remarcat Sans Solsona.

Durant el seu discurs, el president de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya també ha apel·lat als empresaris que, a través de la internacionalització, estan convertint les seves organitzacions en exemples de com la col·laboració global porta a l’èxit local. “Les vostres històries ens inspiren a mirar més enllà de les nostres fronteres i construir ponts en lloc de murs”.

Finalment, Ruben Sans Solsona ha volgut encoratjar al teixit empresarial jove a continuar emprenent i creant empreses. “Empresaris, emprenedors, i d’altres que somieu ser-ho, teniu l’oportunitat davant dels vostres ulls i només cal sortir a buscar-la. No deixeu que ningú us en tregui les ganes. Creieu en vosaltres” ha demanat el president d’AIJEC.

carrousel fotos actes