Notícies

Javier Cottet: “Ser empresari s’aprèn, no és una cosa que es porti a l’ADN”

DSC 1355

L’actitud multiplica en una empresa. Amb aquesta frase va començar la seva intervenció al Dinar de l’Experiència Javier Cottet, president del grup Cottet. Davant d’una trentena de joves empresaris i empresàries, Cottet va repassar la seva història professional, una història lligada a l’empresa familiar.

L’empresari va recordar els seus inicis quan va passar per tots els departaments de l’empresa, per conèixer de primera mà com funcionava l’engranatge del negoci. En aquell moment vaig aprendre que el departament de vendes és la veritable clau de l’èxit d’una empresa.

Mentre repassava el llegat familiar del seu besavi, fundador el 1092 de Cottet, del seu avi i dels seus germans, segona generació al capdavant de l’empresa, i del seu pare, Javier Cottet ens va anar acostant al dia a dia d’una empresa que durant aquest més de cent anys les ha vist de tots colors. Des de l’expansió de l’empresa, a la sortida a Borsa al tancament de la seva botiga insígnia, Portal de l’Angel, la que va ser durant molts anys l’òptica més gran d’Europa.

En l’actualitat Cottet posa el focus en fer un bon relleu generacional. “Cal entendre el que és una empresa familiar”. La seva obsessió, reconeix, és que els seus fills siguin uns bons propietaris perquè com va dir “ser empresari s’aprèn, no hi ha escoles que ensenyin, i tampoc crec que sigui una cosa que es porti a l’ADN”.

Cottet va reivindicar durant la seva participació a les trobades de l’AIJEC el paper de l’empresariat a la societat civil. “Barcelona és el que és gràcies a la societat civil i últimament pequem d’omissió. Això és un error”. L’empresari va compartir també alguns consells amb el teixit empresarial jove present a l’acte. Entre ells, la seva regla de les 3 H. Humanitat, humilitat i humor. Cottet va tancar la xerrada recordant la importància de les formes, com a treballadors, però encara més com a empresaris.

carrousel fotos DE JavierCottet 1