Notícies

Marc Coloma, Andreu Dotti i Sara Serantes, finalistes del Premi Jove Empresari de l’AIJEC

Marc Coloma, Andreu Dotti i Sara Serantes, finalistes del Premi Jove Empresari de l’AIJEC

Marc Coloma d’Heura, Andreu Dotti d’InnovaMat i Sara Serantes de Freshperts són els tres finalistes que opten a endur-se el Premi Jove Empresari que organitza l’AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya.  En la categoria de Millor Iniciativa Empresarial, els tres projectes que opten a endur-se el premi que reconeix la idea de negoci més innovadora i amb perspectives de futur són HumanITcare, MEETOPTICS i Unik Sports Management.

Els guardons arriben enguany a la seva 27a edició i ho fan reconeixent el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans en un any especialment complicat per l’empresariat. L’acte de lliurament del Premi Jove Empresari serà el pròxim 29 d’octubre i es celebrarà en una gala sense públic que es retransmetrà online per adaptar-se a la situació d’excepcionalitat provocada pel coronavirus.

 

Els finalistes a Premi Jove Empresari

El Premi Jove Empresari està considerat un dels guardons més importants de l’emprenedoria que se celebren a Catalunya. Amb aquest reconeixement, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya vol distingir el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials.

Marc Coloma és cofundador d’Heura, l’startup de carn 100% vegetal fundada a l’abril de 2017.  La seva missió es crear solucions que deixin l’actual sistema alimentari obsolet i accelerar la transició a un món on els animals estan fora de l’equació. Actualment els seus productes estan en més de 2.500 punts de venda i presents en 9 països de tot el món. El jurat ha valorat la revolució que ha suposat Heura en el món gastronòmic, l’aplicació de la tecnologia en el món alimentari i les ganes de Coloma per canviar el món a través dels seus productes.

Andreu Dotti va decidir el 2017 acabar amb la por a les matemàtiques i va impulsar InnovaMat, una proposta que ofereix a escoles i mestres continguts i estratègies innovadores per ensenyar matemàtiques a infants i adolescents. A través d’una plataforma digital, aglutinen activitats pensades i dissenyades per atendre les diferents necessitats d’aprenentatge de cada infant. Tres anys després de la seva posada en marxa estan implantats al 15% d’escoles catalanes i han començat la seva expansió a l’Estat i a nivell internacional amb quatre escoles a Xile. Més de 40.000 infants segueixen la seva proposta i compten amb un equip format per una setantena de treballadors entre enginyers, matemàtics, mestres i il·lustradors. El jurat ha tingut en compte la revolució que ha suposat el programa en l’ensenyament matemàtic a les escoles, el repte de voler fer canvis en la forma d’ensenyar i l’aplicació d’IA en un procés tan quotidià com és l’aprenentatge.

Sara Serantes és la fundadora de Freshperts, l’única app del sector delivery que permet fer multi comanda i que agrupa totes les marques del grup, Sushifresh, Boko,  TakoTako, Fish & Greens i Rainbowls. La trajectòria de la Sara comença el 2012 quan amb només 26 anys va crear Sushifresh en la que va ser, probablement, la primera dark kitchen del país. 8 anys després acaba de llançar la app, ha obert la primera cuina a Madrid, dona feina a 80 treballadors i té previsions de superar els 5 milions d’euros. El jurat ha valorat la visió de negoci de Serantes, la seva passió i perseverança, l’ADN 100% digital de la marca i la seva projecció per a continuar creixent sense perdre en qualitat ni en essència.

 

Finalistes Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

Les tres empreses finalistes a la Millor Iniciativa Empresarial, amb què l’AIJEC premia el projecte amb la idea de negoci més creativa i innovadora són:

HumanITcare és una empresa de telemedicina especialitzada en el  seguiment remot de pacients crònics a través de la seva plataforma d’intel·ligència artificial que permeten monitoritzar en remot les dades de pacients crònics o que participen en estudis clínics. El jurat ha tingut en compte el valor afegit  que aporta una startup com HumanITcare al món sanitari. També ha valorat la feina realitzada per l’empresa creada per Nuria Pastor durant la crisi sanitària de la covid, oferint la plataforma de monitoratge de pacients crònics de franc per descarregar de feina els metges.

MEETOPTICS facilita construir i innovar amb la fotònica, la base de la nova era tecnològica. Amb un buscador online de material de laboratori i tecnologia de fotònica, altament especialitzat, permet que la recerca i l’aplicació de fotònica global sigui ràpid i fàcil trobar, classificar, filtrar i comparar entre proveïdors de tot el món. El jurat ha valorat la projecció de la fotònica com a la tecnologia del segle XXI i el salt que ha fet la Bárbara Buades, la seva creadora, física i doctora en fotònica, per passar de la investigació a l’emprenedoria. MEETOPTICS està cridat a convertir-se en la referència mundial del seu sector.

Unik Sports Management és una agencia de representació i màrqueting especialitzada en futbol femení. S’encarreguen de la gestió esportiva així com de la part d’imatge de les futbolistes que representen i els ofereixen assessorament legal, financer i també formació acadèmica i assessorament perquè les futbolistes puguin redirigir les seves vides professionals un cop pengin les botes.  És la única agència del sector a Espanya codirigida per una dona. El jurat ha valorat la visió de negoci i l’especialització de l’agència i de la seva cofundadora, Carlota Planas, per trobar un nínxol de mercat i convertir la seva experiència personal en el món del futbol en un negoci amb bones perspectives.

 

Una gala virtual per premiar un any de feina dura

Els finalistes presentaran aquest dimecres els seus projectes davant d’un jurat format per representants de les principals institucions públiques i privades del país que treballen en favor de l’empresa. La decisió final es coneixerà el pròxim 29 d’octubre.

A banda dels dos guardons principals, durant la gala de l’AIJEC també es lliuraran el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que l’associació entrega anualment a un empresari consolidat per distingir la seva trajectòria; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, per un foment positiu de l’ús de la llengua catalana a l’empresa com una eina de millora qualitativa; el Reconeixement a l’Emprenedor Social i el premi al Futur Jove Empresari que vol premiar un projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys.