Notícies

Marc Coloma (Heura Foods), guanyador del Premi Jove Empresari de l’any

Marc Coloma (Heura Foods), guanyador del Premi Jove Empresari de l’any

Marc Coloma, CEO i cofundador d’Heura Foods, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment l’associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor jove empresari catalana de l’any. Coloma s’ha imposat a Andreu Dotti, d’InnovaMat, i Sara Serantes, de Freshperts.

El jurat del Premi Jove Empresari ha valorat la revolució gastronòmica d’Heura Foods, l’aplicació de la tecnologia al sector alimentari i les ganes de Coloma per canviar el món a través del seu projecte empresarial. Actualment els productes de l’startup de carn 100% vegetal són a més de 2.500 punts de venda de 9 països de tot el món.

Els guardons arribaven aquest any a la seva 27a edició marcats per la situació d’excepcionalitat provocada pel coronavirus i l’acte de lliurament s’ha celebrat sense públic. Marc Coloma ha agraït el premi tan al jurat d’AIJEC com al seu equip a Heura i ha destacat que “sense empreses no existeix un món millor. Aquesta es l’essència i la raó per la que vaig fundar Heura. Crec fermament que les empreses del futur, més enllà de motors econòmics, seran agents del canvi social que el món necessita o no seran“.

HumanITcare, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per a HumanITcare, una empresa de telemedicina especialitzada en el seguiment remot de pacients crònics a través de la seva plataforma d’intel·ligència artificial que permeten monitoritzar les dades en remot. El jurat ha tingut en compte el valor afegit que ha aportat l’empresa creada per Nuria Pastor al sector sanitari. L’AIJEC ha valorat la feina realitzada per l’startup durant la crisi sanitària de la covid, oferint la plataforma de monitoratge de pacients crònics de franc per descarregar de feina els metges.

L’AIJEC reconeix la trajectòria professional de Miquel Martí

Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de l’empresari vallesà Miquel Martí de Moventia. L’AIJEC ha volgut premiar la perseverança de Martí liderant un grup amb més de 97 anys d’història fins a convertint-lo en el grup de mobilitat sostenible líder a Catalunya, a través de la comercialització de vehicles i oferint servei de transport urbà i interurbà d’autocars a més de 5 països. Des de l’entitat s’ha volgut reconèixer també la tasca de l’empresari per acostar el món de l’empresa a la societat.

Altres reconeixements

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, ha estat per Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions en català nascut el 2013.

El Reconeixement a l’Emprenedor Social se l’ha endut OIMO, empresa liderada per Albert Marfà i que ha llençant al mercat un material sostenible similar al plàstic, que no resulta tòxic per la fauna marina, biodegradable i fàcil de treballar, i que pot substituir els plàstics comuns d’envasos d’un sol ús.

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al projecte ‘SMOOD: The smart food container’ dels grup d’alumnes de 1r. de batxillerat de l’IES Sant Quirze del Vallès. L’AIJEC ha reconegut la tasca d’aquest grup d’estudiants que han creat un contenidor d’aliments amb tecnologia brillant que dona la informació essencial per evitar el malbaratament de menjar quan no es disposa d’informació sobre la seva caducitat.

Un premi més necessari que mai

El president d’AIJEC, Ruben Sans, ha volgut destacar el moment complicat que està vivint l’empresariat, un període marcat per la incertesa i en el que les administracions han d’estar al costat dels empresaris trobant solucions per “minimitzar el que ens ve pel davant”. Segon Sans, l’empresariat necessita el suport de les administracions “per no tenir el sentiment d’estar sols lluitant contra les circumstàncies”.

Sans ha explicat que tirar endavant aquest premi no ha estat una decisió fàcil però que era el deure de l’entitat ja que “el Premi Jove Empresari pren avui més sentit que mai”. El nivell i el volum de candidatures rebudes demostra, ha afirmat el president d’AIJEC, que el joves empresaris segueixen amb la mateixa il·lusió de consolidar i fer créixer les seves empreses. “Són moments complicats, de lluita, perseverança i reinvenció i en aquesta situació els premis i reconeixements reconforten i moltes vegades es converteixen en un suport vital per seguir endavant”.