Notícies

AIJEC participa en l’acte de suport per ampliar l’aeroport del Prat

acte Ampliacio Aeroport 02

ESADE ha acollit aquest dimecres un gran acte reivindicatiu que sota el clam ‘Sí a l’acord d’ampliació de l’aeroport’ ha unit el teixit econòmic i social del país per demanar l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, amb una nova terminal satèl·lit  i l’ampliació de 500 metres d’una de les pistes paral·leles.

Ruben Sans, president d’AIJEC Joves Empresaris, ha estat un dels participants que ha pujat a l’escenari per recordar a les administracions que aquesta ampliació podria contribuir a la recuperació econòmica de Catalunya i al seu creixement.  Sans ha recordat que, més enllà d’estudis i xifres, aquesta ampliació és necessària  “perquè els aeroports són els nexes d’unió de la veritable economia del futur, de les idees, de la innovació i de les persones”.

“En els propers 20 anys s’espera que el nombre de passatgers que surtin i arribin dels nostres aeroports augmenti en un 49%, i si no els fem fàcil el viatge, invertiran en qualsevol altre lloc, en altres joves i en altres idees” ha recordat el president d’AIJEC.  El tema de la sostenibilitat també ha ocupat un lloc preferent en el discurs de Sans que ha volgut ressaltar que enfrontar desenvolupament i sostenibilitat és un debat del passat. “Al nostre món, les empreses, els joves i la mobilitat, només es poden entendre en paràmetres més nets, sostenibles, com cada nova infraestructura que es planteja en les noves ciutats, en la nostra ciutat”.

Pel president d’AIJEC Joves Empresaris les raons per demanar l’ampliació del Prat són múltiples. “Avui dia una empresa sorgeix en una terrassa del Born, aconsegueix finançament a Londres, es ven a Singapur, i acaba donant ocupació a L’Hospitalet. No ens sorprèn que s’hagi establert un vincle sòlid entre la connectivitat aèria d’un país i la riquesa dels seus ciutadans”. Per totes aquestes raons, ha conclòs Sans, “no posem als joves un mur enmig del mar, no posem portes al nostre futur, connectem-nos al món i a l’economia global, si a l’ampliació del Aeroport de Barcelona”.

AIJEC ha participat en un acte que ha comptat també amb la participació de representants de l’UFEC, el Cercle d’Economia, Barcelona Global, la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, Foment del Treball, el RACC, Vueling, Level i ESADE.

Recupera el video de l’acte reivindicatiu