Notícies

El president d’AIJEC representa Espanya a la nova comissió de la UE i l’OCDE pel foment de l’emprenedoria

DSC 4585

El president d’AIJEC, Rubén Sans, ha estat convidat per la Unió Europea (UE) i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) per representar Espanya a l’Acadèmia de Polítiques d’Emprenedoria Juvenil (YEPA). Aquesta nova comissió s’ha creat per fomentar l’emprenedoria jove a Europa i conscienciar els governs dels 27 sobre els obstacles amb què topen els emprenedors en el seu camí empresarial. Entre els objectius de la YEPA hi ha també la posada en valor de les polítiques d’emprenedoria que sí funcionen a Europa per a la creació de mecanismes que estimulin la creació de xarxes d’emprenedoria jove a Europa.

Per fer-ho, la comissió reunirà els representats escollits aquest dijous i divendres a Brussel·les en  la primera de les trobades agendades durant els pròxims tres anys. A partir d’aquí es preveu la celebració de múltiples fòrums sobre temes com l’accés al finançament, habilitats i mentalitats emprenedores, disseny i implementació de polítiques o emprenedoria social. Al final de les trobades, l’any 2025, es preveu la presentació de les conclusions i l’informe final a Brussel·les.

A la YEPA participaran un màxim de cinc representants de cada país, entre governants, experts i joves empresaris. I en el cas d’Espanya, Sans ha estat escollit per ser la veu dels joves empresaris a Brussel·les. El president d’AIJEC és soci fundador de la tecnològica Elstir i a nivell institucional és també vicepresident de Foment del Treball i vicepresident de la Confederació Espanyola d’Associacions de Joves Empresaris (CEAJE).

Sans afirma que el talent jove “és el principal motor de canvi de l’economia” i que per consolidar un model econòmic de futur “és imprescindible donar més prestigi social a la iniciativa emprenedora dels joves”

En aquest sentit, segons dades de la UE, al tercer trimestre de 2022 un 15% dels joves europeus d’entre 15 i 24 anys estava a l’atur. A més, tot i que pràcticament el 50% dels joves mostren interès per emprendre només el 7% ho aconsegueix. Des de Brussel·les admeten que aquesta bretxa s’explica, en part, per les barreres amb què topen els joves en la creació d’empreses.