Notícies

Ruben Sans participa a la cimera de Joves Empresaris del G20 al Brasil

CimeraG20YEA Brasil juny24 1

Ruben Sans, president de l’AIJEC, participa aquests dies a la cimera de joves empresaris del G20, el G20 YEA, la xarxa de joves empresaris més gran del món, que es reuneix a Goiânia, Brasil. Sans presideix la delegació espanyola que participa per segona vegada en la història en aquesta trobada, després d’estrenar-se el mes d’agost passat a la cimera de Nova Delhi. Ruben Sans ho fa en la seva condició de vicepresident de la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE) i també com a delegat europeu per la seva condició de vicepresident de Yes for Europe, la Confederació Europea de Joves Empresaris. Amb el títol “Construint un món just i un planeta sostenible”, els més de 500 joves empresaris participants en la cimera han elaborat un document que reclama als líders mundials la necessitat urgent de polítiques que fomentin un creixement econòmic just, la sostenibilitat i la innovació digital . Els joves empresaris han identificat accions en cinc àrees prioritàries on els líders del G20 han d’actuar: creixement econòmic inclusiu; facilitació dels negocis internacionals; accelerar la transició cap a una economia circular; educació i foment de les noves generacions d’emprenedors i accions d’innovació i digitalització de les formes de treballar. Per Sans la participació a la cimera del G20 YEA “és una oportunitat per presentar les nostres idees, col·laborar amb joves empresaris de tot el món i demostrar que estem compromesos a treballar junts per aconseguir un futur pròsper i equitatiu”.  El representant espanyol creu que les mesures adoptades i els compromisos immediats que es demanen als governs del G20 envien un poderós missatge de suport als joves emprenedors de tot el món, “els qui estan cridats a liderar la renovació econòmica i social del nostre planeta” .

 

El comunicat de la Cimera de Joves Empresaris del G20 YEA 2024

El comunicat resultant d´aquesta cimera de joves empresaris del G20 YEA 2024 reclama la promoció d´oportunitats empresarials com a motor d´inclusió econòmica, fomentant la creació de noves empreses i el creixement de les pimes ja existents. El G20 YEA demana als líders del G20 que implementin polítiques nacionals per garantir l’accés dels joves a través de programes d’educació empresarial i donar-los accés a vies de finançament adequades.

Els joves empresaris reunits aquests dies al Brasil destaquen en el comunicat la importància de crear estratègies nacionals de canalització del talent empresarial per identificar, desenvolupar i recolzar joves emprenedors prometedors. Entre les mesures per facilitar el negoci internacional l’empresariat demana crear una visa global de negocis per facilitar la mobilitat empresarial i la promoció del lliure moviment de capital d’inversió, així com la simplificació dels estàndards reguladors per iniciar i expandir negocis.

Accelerar la transició cap a una economia circular també ha estat entre les demandes dels G20 YEA, i per això cal fomentar la creació d’ocupació inclusiva i suport a les pimes sostenibles. Incentius per a l’emprenedoria agrícola sostenibles i programes de reciclatge i de reutilització de plàstics, així com campanyes educatives sobre l’economia circular i la creació d’un marc regulatori són algunes de les accions que proposa el comunicat.

Per als joves empresaris de tot el món és vital avançar en l’educació i el foment de l’emprenedoria amb una integració de l’educació empresarial als sistemes educatius des de l’educació primària, l’actualització dels programes d’habilitats per a emprenedors i un accés inclusiu a l’educació empresarial superior, així com l’establiment de xarxes de suport globals per a emprenedors.

Per incentivar la innovació, la digitalització i el futur del treball, el G20 YEA insta els líders del G20 a prioritzar la creació d’estàndards globals comuns per al desenvolupament d’una IA segura que permeti als emprenedors iniciar i fer créixer negocis que aprofitin el potencial d’aquesta tecnologia en un marc global coordinat.