Notícies

Ruben Sans Solsona, reelegit president d’AIJEC Joves Empresaris

Assemblea General AIJEC 2022

L’Assemblea General de l’AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, ha aprovat aquest dilluns al vespre i per majoria absoluta la reelecció de Ruben Sans Solsona com a president de l’entitat per als tres propers anys. Sans Solsona enceta aquesta nova etapa amb el repte de seguir alçant la veu per defensar l’empresariat jove del país.

Després d’un primer mandat marcat per la pandèmia, el president d’AIJEC Joves Empresaris, vol  continuar treballant per crear comunitat i donar suport al talent emprenedor i a les joves empreses en el seu camí cap a l’èxit. “Cal seguir potenciant el talent emprenedor i les empreses perquè els joves se sentin orgullosos de ser empresaris i la societat que ens acull també” reflexiona Ruben Sans Solsona. El president de l’AIJEC creu que durant aquests dos darrers anys s’ha demostrat que l’empresariat del país, té molt a dir en la recuperació econòmica i que s’ha demostrat que les empreses són més necessàries que mai. El discurs comença a canviar però adverteix que “cal seguir apostant per generar emprenedors i emprenedores que demostrin que sense empreses no se’n va enlloc”.

Durant la seva primera etapa al capdavant de l’AIJEC, la junta encapçalada per Ruben Sans Solsona, s’ha centrat en reforçat el diàleg continu amb les diferents administracions i ha guanyat pes en entitats empresarials com la CEOE, CEPYME, ATA, CEAJE (on Sans Solsona ostenta la vicepresidència des de octubre de 2021), Foment del Treball o FEPIME. També a escala europea i mundial AIJEC ha guanyat presència a YES for Europe, la confederació europea de joves empresaris, i a la xarxa iberoamericana FIJE.

Durant aquest mandat l’entitat ha reforçat també relacions amb altres entitats del món econòmic com FemCat, Cecot, Fira de Barcelona, ASCEF o la Fundació Princesa de Girona, amb la que AIJEC va signar un acord de col·laboració aquets mes de juny.

Per aquest segon mandat l’empresari s’acompanya d’Estefania González (EQT Consulting) a la vicepresidència i d’Enric Sanahuja (Grup MGA) com a secretari general. Completen la candidatura Vicenç del Mar (HIDEM-SAS), Sandra Garcia (LIPPA Comunicación) i Lluís Feliu (EDEON MARKETING). Maria Josep Prats (1001 Cover) serà la responsable d’AIJEC Plus, la secció d’AIJEC que agrupa aquells empresaris que  volen seguir units a l’associació un cop passen la franja dels 45 anys.

 

Ruben Sans, un multiemprenedor apassionat dels sistemes informàtics i les comunicacions

Ruben Sans, de 40 anys (1981), va estudiar Enginyeria en Telecomunicacions a La Salle-URL, on també va treballar durant tres anys al Departament de Telemàtica i va exercir com a professor extern. Ha continuat la seva formació amb certificacions en enginyeria de xarxes i programes de formació directiva al IESE.  La seva aventura empresarial arrenca seva aventura empresarial arrenca amb 22 anys, quan treballant per a una altra empresa va començar a projectar la seva pròpia companyia. Elstir, de la que n’és CEO i fundador, és una empresa de solucions en IT, cloud i ciberseguretat que neix finalment l’any 2008. Alhora, Sans és soci d’Ecomotive-Solutions (HOLDIM), dedicada a la innovació en la gestió electrònica de motors per reduir les emissions contaminants e impulsar una mobilitat sostenible. Va entrar a formar part de l’AIJEC el 2009 i els darrers quatre anys ha format part de la junta directiva de l’associació, els darrers dos com a vicepresident.