Notícies

AIJEC defensa al Parlament el paper dels empresaris i reclama més planificació a les administracions

AIJEC defensa al Parlament el paper dels empresaris i reclama més planificació a les administracions

El president de l’AIJEC, Ruben Sans, ha participat aquest dimarts a la Comissió de Joventut del Parlament de Catalunya per explicar de primera mà com estem vivint aquesta crisi els joves empresaris. Durant la seva intervenció, el president de l’AIJEC ha reclamat a les administracions més planificació per minimitzar les incerteses, la congelació d’impostos i la moratòria en el seu pagament, així com nous ajuts per a la creació d’ocupació.

Sans ha reivindicat la figura de l’empresariat com a generador d’ocupació i ha destacat el paper dels joves empresaris per crear una ocupació que ara mateix esdevé més necessària que mai entre el col·lectiu de joves. El president de l’AIJEC ha volgut deixar clar durant les seves intervencions que els joves empresaris som necessaris i que ens comprometem a seguir lluitant per tirar endavant els nostres projectes com sempre hem fet, amb empenta, amb esperit de superació i sense defallir.

Els titulars de la compareixença:

— No ens lamentem de la bona formació. El fracàs està en el sistema educatiu, la sobreformació no és un problema, el problema és que com a país no generem suficient ocupació per aquests joves ben formats, que han d’acabar marxant.

— No oblidem que qui genera ocupació són les empreses, els emprenedors, els autònoms i els professionals liberals.

— Les petites i mitjanes empreses són igual d’importants que la gran empresa perquè són les que distribueixen l’ocupació al llarg del territori.

— Els impostos són necessaris però augmentar-los en aquests moments o crear-ne de nous no ajuda a la nefasta situació que vivim.

— Els joves creem empreses i contractem treballadors i això genera ocupació. Els joves podem ser part de la solució.

— Deixem d’estigmatitzar els empresaris i a les empreses. Posem en valor la feina que fem el col·lectiu d’empresaris. Al 2021 això ja no toca.

Intervenció 1:

Intervenció 2: