Notícies

Carlos Duran (hoy-voy) guanya el Premi Jove Empresari

WhatsApp Image 2022 10 19 at 21.22.05

Carlos Duran, cofundador de la cadena d’autoescoles hoy-voy, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Duran s’ha imposat a les bessones Eva i Maria Martin, de Tiendeo, i a Oscar Pierre, de Glovo.

Amb aquest guardó AIJEC Joves Empresaris ha volgut reconèixer la feina de Carlos Duran al capdavant d’hoy-voy, la primera autoescola del món basada en un model low cost. El 2012 Duran i el seu soci van revolucionar un sector molt tradicional amb un model d’empresa on la innovació sempre ha estat l’eix principal. Amb un sistema d’aprenentatge basat en intel·ligència artificial i un model de tarifes dinàmiques semblant al que està estandarditzat en les companyies aèries, on els alumnes poden triar l’horari de les classes pràctiques tenint en compte la demanda i el preu, hoy-voy s’ha convertit en la cadena d’autoescoles més gran d’Espanya amb 39 centres repartits per tot l’estat i una plantilla de més de 400 persones. Fa deu anys, hoy-voy es va endur el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial al Premi Jove Empresari 2011.

El Premi Jove Empresari, que enguany arribava a la seva 29a edició, s’ha entregat aquest dimecres en un acte que ha reunit a més de 250 persones al Centre de Convencions IMO Grup Miranza i que ha servit per celebrar la feina feta per tot el teixit empresarial jove del país.

 

BOLD, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial d’aquesta edició del Premi Jove Empresari ha estat per a BOLD. L’empresa creada per Bernat Carreras va néixer el 2019 com una consultoria d’enginyeria especialitzada en materials compòsits, principalment per als equips de Fórmula 1, i s’ha convertit en una empresa de producció de bateries elèctriques per a sectors com la aviació i per a vehicles d’altes prestacions. En només dos anys de vida ja compta amb un equip de 70 persones, un centre d’R+D al Regne Unit i unes instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats a Montmeló.

 

BOLD s’ha imposat a Trioteca, la companyia de tecnologia hipotecària cofundada per Sara Orra i Wipass. la solució tot en un que fusiona el món físic i el digital per crear una experiència única, immersiva i connectada dintre dels establiments comercials, de Mariam Ayadi.

 

AIJEC reconeix l’impuls a l’emprenedoria de Santiago Tarin

Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de Santiago Tarin, empresari, cofundador i expresident d’AIJEC Joves Empresaris i impulsor del Premi Jove Empresari. AIJEC ha volgut premiar la feina feta per Tarin com a referent i impulsor de l’entitat i creador d’uns guardons que el 2023 arribaran a la seva trentena edició, consolidats com un dels més importants de l’emprenedoria que se celebren a Catalunya.

 

Altres reconeixements

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial d’aquest Premi Jove Empresari ha estat per a Electrofluxe, una empresa dedicada a l’estudi, aplicació i desenvolupament d’energies renovables. El guardó premia l’aposta per la llengua catalana en una companyia on, tot i les diferents nacionalitats de la plantilla, el català és la llengua vehicular.

El Reconeixement a l’Emprenedoria Social, guardó que té el suport de CaixaBank, se l’ha endut FitPlanet, una empresa nascuda en ple confinament quan dos apassionats dels esports a l’aire lliure i dels animals marins van decidir fabricar roba esportiva a partir de residus per combatre la contaminació dels oceans, del planeta i protegir la biodiversitat marina.

El Reconeixement al/la Futur/a Empresari/a, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys, i que té el suport de la Fundació Princesa de Girona (FPdGI), ha anat a parar al Projecte Dermoverse dels alumnes de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Claret de Barcelona. AIJEC Joves Empresaris ha volgut reconèixer l’esperit emprenedor d’aquest grup de nois i noies, finalistes de la competició de Junior Achievement, i que han creat una aplicació mòbil que només amb una foto permet detectar si una piga o taca a la pell pot arribar a convertir-se en un càncer de pell.

“Un premi que concentra talent i un esperit propi de fer coses, de crear i d’emprendre”

El president d’AIJEC Joves Empresaris, Ruben Sans Solsona, ha volgut destacar la feina del teixit empresarial jove del país que està treballant des de fa anys en la modernització de l’economia, la creació d’ocupació i en un nou tipus de lideratge estratègic. Pel president dels joves empresaris catalans aquests guardons reconeixen l’esforç i la determinació dels emprenedors a millorar la societat i “concentren el talent i un esperit propi de fer coses, de crear i d’emprendre”.

Durant  el seu discurs, Sans Solsona ha reclamat més suport al talent emprenedor des de tots els àmbits, “amb més col·laboració publicoprivada, amb una administració que impulsi realment la digitalització, que faci arribar més ajudes, posi en valor a les pimes i als autònoms i la creació d’un entorn favorable per crear empreses on prevalgui la seguretat jurídica i l’estabilitat”.

Finalment, el president d’AIJEC ha volgut felicitar a tot el col·lectiu d’empresaris i empresàries joves per ser “uns somiadors inconformistes, exemple de superació en les dificultats, i el motor de canvi i transformació imprescindible que permet a la societat avançar”.