Notícies

El president d’AIJEC, Ruben Sans, serà el president de la nova delegació espanyola del G20 YEA

G20YEA firma 01

Per primera vegada en la història, Espanya formarà part del G20 YEA, la xarxa de joves empresaris més gran del món. Ho fa a través d’una delegació presidida per Ruben Sans, president de l’AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. El secretari general de la Federació Iberoamericana de Joves Empresaris (FIJE), Antonio Magraner, l’acompanyarà com a secretari general de la delegació.

Areeba Rehman, delegada del G20 YEA, i Rubén Sans, president de la nova delegació espanyola, han firmat aquest dimarts el document que acredita l’entrada d’Espanya al G20 YEA. La firma ha tingut lloc a la seu de l’ambaixada d’Espanya a París. A l’acte ha participat també Lois Babarro, president de Yes For Europe, la confederació europea de joves empresaris, que ha estat una de les entitats que han avalat l’entrada espanyola al G20 YEA. Els països membres, entre els que es troben França, Xina, Brasil, Alemanya, Canadà, Emirats Àrabs i Regne Unit, entre d’altres, van aprovar en assemblea i per unanimitat l’entrada de la nova delegació després de valorar la solvència tècnica, la fortalesa de l’organització a nivell nacional i el seu posicionament internacional.

 

El paper del G20 YEA

L’Aliança de Joves Empresaris del G20 és un moviment global de joves empresaris i les organitzacions que els recolzen. Es va establir per reunir-se cada any abans de la Cimera del G20, amb l’objectiu de defendre la importància dels joves emprenedors per a les nacions membres del G20 i compartir exemples i bones pràctiques. El G20 YEA treballa per involucrar als líders del G20 en una discussió sobre el valor dels joves emprenedors per a la societat i les economies. Representa a més de 500.000 joves emprenedors i cada any reuneix a centenars de joves emprenedors del món per a compartir les seves idees i proposar solucions per a impulsar l’emprenedoria juvenil.

La nova delegació serà l’encarregada de representar a Espanya i als joves empresaris del país, promovent els valors de la cultura de l’esforç a la vegada que es destaca la figura de l’emprenedor i empresari com a creador d’oportunitats, benestar i riquesa social.

Per al nou president de la delegació espanyola del G20 YEA, Rubén Sans, aquesta adhesió, la primera que inclou a dos joves de l’estat en el marc del G20, suposa una oportunitat al més alt nivell per promoure i reconèixer de manera internacional l’esperit emprenedor de casa nostra i compartir i aprendre d’altres a la vegada que s’impulsa l’emprenedoria “com un impulsor de la renovació econòmica, la creació de treball, la innovació i el canvi social”.

Per a Sans “els joves emprenedors catalans son l’exemple d’unitat, obertura, dinamisme i innovació constant, un exemple per a la resta del món en molts sectors i exerceixen un paper determinant en l’impuls del creixement econòmic. Les perspectives úniques, idees fresques i entusiasme pel canvi son senyals que han de ser reconegudes i enfortides a nivell mundial”. 

Rubén Sans junt amb líders empresarials emergents de tot el món acudirà amb membres del  G20 YEA a la pròxima cimera que se celebrarà a Delhi, Índia del 13 al 15 de juliol. Cada cimera emet comunicats detallats i proporciona als líders polítics del G20 les millors pràctiques per a promoure l’emprenedoria juvenil a través de recomanacions de polítiques i accés al finançament, coordinació d’iniciatives de recolzament, l’enfortiment de la cultura emprenedora, la regulació, la fiscalitat, l’educació i la capacitació. Sans posteriorment participarà a l’Assemblea de Líders del G20 i traslladarà les propostes dels joves emprenedors als caps d’estat i de govern dels països membres.