Notícies

Enric Asunción, Josep Fajula i Pau Sarsanedas, finalistes del Premi Jove Empresari de l’AIJEC

Finalistes XXVIII Premi Jove Empresari

Enric Asunción, de Wallbox; Josep Fajula, d’OCA Global, i Pau Sarsanedas, de GPAInnova, són els tres finalistes que opten a endur-se el Premi Jove Empresari que organitza AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. Es tracta d’un dels guardons més importants de l’emprenedoria que se celebren a Catalunya i amb el que AIJEC Joves Empresaris vol distingir el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials.

En la categoria de Millor Iniciativa Empresarial, els tres projectes que opten a endur-se el premi que reconeix la idea de negoci més innovadora i amb perspectives de futur són Meeting Lawyers, Rokubun i Blue Box. Els guardons arriben enguany a la seva 28a edició.

Estefania González Campins, vicepresidenta d’AIJEC Joves Empresaris i responsable del jurat del Premi Jove Empresari, destaca l’alt nivell dels candidats i les dificultats amb les que s’ha trobat la comissió encarregada de seleccionar els finalistes. “Cada any ho tenim més difícil per triar les empreses finalistes i això és bo pel nivell del premi i, sobretot, per a la societat”.

 

Els finalistes a Premi Jove Empresari

Enric Asunción és cofundador de Wallbox, proveïdor líder de solucions de càrrega de vehicles elèctrics i gestió d’energia en tot el món. La companyia opera des de Barcelona i ha obert també seus a Xina i els Estats Units. Els carregadors de Wallbox es venen a prop d’una vuitantena de països

Josep Fajula és conseller delegat de l’empresa familiar OCA Global, especialitzada en inspecció i certificació industrial. El grup compta amb filials a una quinzena de països i compta amb 2.400 treballadors directes i un miler de col·laboradors externs que presten serveis a prop d’un centenar de països. L’empresa preveu tancar el 2021 amb un unes vendes de més de 100 MEUR, unes xifres que suposen un creixement del 25% respecte 2019.

 Pau Sarsanedas i Millet és cofundador i CEO de GPAInnova, multinacional del sector tecnològic nascuda el 2013 a Barcelona, integrada per diverses empreses i amb múltiples línies de negoci (solucions de tractament de superfícies metàl·liques, dispositius mèdics, robòtica naval i vehicles no tripulats, electrònica de potència i adhesius industrials). Actualment, l’activitat gira al voltant de l’enginyeria mecànica i electrònica.

 

Finalistes Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

Meeting Lawyers és una plataforma d’assessorament legal online que vol digitalitzar l’accés a l’orientació jurídica. A través d’una app, els usuaris poden realitzar qualsevol tipus de consulta de forma instantània a advocats especialitzats en diferents àrees del dret. Cocreada per Claudia Pierre Trias de Bes , Meeting Lawyers posa la seva plataforma a disposició de grans companyies de diversos sectors que vulguin aportar valor afegit als seus clients o empleats això com una experiència d’usuari inigualable.

Rokubun desenvolupa solucions per a la navegació de precisió (geolocalització) per a diversos mercats. El principal producte de la marca creada per Xavier Banqué és JASON un nou concepte anomenat Positioning-as-a-Service, que consisteix en proveir un servei al núvol d’informació de geolocalització de precisió a baix cost, que permet als usuaris optimitzar les seves operacions de manera escalable.

Blue Box és un dispositiu biomèdic inspirat en el sistema olfactiu i les neurones olfactives d’un gos i desenvolupat amb intel·ligència artificial per detectar el càncer de mama a casa, de forma no invasiva i només a partir d’una mostra d’orina. L’enginy de Judit Giró vol oferir una millor assistència sanitària a dones de tot el món i aportar un nou gra de sorra en la lluita contra el càncer de mama.

A banda dels dos guardons principals, l’AIJEC també premia el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que l’associació entrega anualment a un empresari consolidat per distingir la seva trajectòria; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, per un foment positiu de l’ús de la llengua catalana a l’empresa com una eina de millora qualitativa; el Reconeixement a l’Emprenedor Social i el premi al Futur Jove Empresari que vol premiar un projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys.

Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc aquesta tardor. Per a Ruben Sans Solsona, president d’AIJEC Joves Empresaris, “amb aquest guardó AIJEC Joves Empresaris compleix una de les seves principals raons de ser: seguir donant suport al talent emprenedor i a les empreses que treballen dia a dia per fer-se un forat en l’ecosistema empresarial”.