Notícies

Carlos Duran (hoy-voy), Eva i Maria Martin (Tiendeo) i Oscar Pierre (Glovo), finalistes al Premi Jove Empresari

0011

Carlos Duran, d’hoy-voy; les bessones Eva i Maria Martin, de Tiendeo, i Oscar Pierre, de Glovo, són els tres finalistes que opten a endur-se el Premi Jove Empresari que organitza AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. Els guardons arriben a la seva 29a edició com un dels més importants de l’emprenedoria que se celebren a Catalunya i volen distingir el treball, l’esforç i la constància de l’empresariat jove capaç de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials.

En la categoria de Millor Iniciativa Empresarial, els tres projectes que opten a endur-se el premi que reconeix la idea de negoci més innovadora i amb perspectives de futur són Bold, Trioteca i Wipass.

 

Els finalistes a Premi Jove Empresari

Carlos Duran és cofundador de la cadena d’autoescoles hoy-voy. Nascuda el 2012, hoy-voy va néixer com la primera autoescola del món basada en un model low cost i revolucionant un sector molt tradicional gràcies a la tecnologia, a un innovador sistema d’aprenentatge amb una aplicació intel·ligent que fa que la majoria d’alumnes aprovin a la primera, i un disseny molt innovador. Deu anys després, l’empresa compta amb 39 autoescoles repartides per tota Espanya i una plantilla de 414 treballadors que dona servei a més de 2.000 alumnes al mes. Els seus més de 110.000 alumnes la converteixen en l’autoescola més gran de l’estat. hoy-voy va tancar l’exercici 2021 amb una facturació de 18 MEUR, un 29% més que l’any anterior i en aquests moments es troba explorant les noves formes de mobilitat i introduint la intel·ligència artificial al seu model formatiu.

Eva i Maria Martin són cofundadores de Tiendeo, juntament amb Jonathan Lemberger. La startup va començar com un recopilatori de catàlegs d’ofertes i avui dia ajuda als comerços a augmentar les seves vendes. Líder en serveis drive-to-store pel sector retail, la companyia fundada el 2011 té una plantilla de més de 170 persones i presència a més de 40 països. El 2021 va créixer un 24% respecte l’exercici anterior. El mes d’abril les bessones Eva i Maria Martin van vendre Tiendeo a l’italiana ShopFully.

Oscar Pierre tenia 22 anys quan va fundar Glovo el març de 2015. Va ser als Estats Unit quan inspirat en l’èxit de companyies com Airbnb i Uber, Pierre va decidir apostar, a la seva tornada a Barcelona, en un model de negoci basat en l’economia digital però amb un nou enfocament per fer més eficient el temps. El 2017 l’empresa es va convertir en un unicorn i va impulsar la seva expansió internacional. Set anys després, Pierre i Sacha, l’altra cofundador de Glovo, han protagonitzat una de les majors operacions del sector tecnològic a Espanya al sumar-se al grup Delivery Hero.

 

Finalistes Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

BOLD va néixer com una consultoria d’enginyeria especialitzada en materials compòsits, principalment per als equips de Fórmula 1, i s’ha convertit en una empresa de producció de bateries elèctriques per a sectors com la aviació i per a vehicles d’altes prestacions. L’empresa fundada per Bernat Carreras va començar a operar el 2019 i ja compta amb un equip de 70 persones, un centre d’R+D al Regne Unit i unes instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats a Montmeló.

Trioteca és una companyia de tecnologia hipotecària que ofereix una plataforma digital per a contractar la hipoteca més ajustada a les necessitats de l’usuari, de forma àgil i transparent. La plataforma cofundada per Sara Orra acompanya l’usuari en tot el procés i es connecta directament amb els principals bancs per a oferir als usuaris les millors ofertes, en temps real, i segons el seu perfil i particularitats personals. Trioteca integra l’oferta hipotecària de 37 entitats bancàries i aprova 6 hipoteques cada hora.

WiPass és una solució tot en un que fusiona el món físic i el digital per crear una experiència única, immersiva i connectada dintre dels establiments comercials. L’empresa cocreada el 2018 per Mariam Ayadi va idear un dispositiu que permet connectar-se a internet només apropant el mòbil. A partir d’aquesta idea inicial, van decidir anar un pas més enllà i convertir-lo també en un dispositiu de fidelització, que a més d’oferir connectivitat wifi als clients, els hi dona accés als serveis digital de l’establiment i ofereix la possibilitat de comunicar-se amb ells a temps real.

Per a la vicepresidenta d’AIJEC Joves Empresaris, i responsable del Premi Jove Empresari, Estefania González Campins, “els candidats d’aquesta edició i el nivell de les candidatures presentades demostra el nivell de l’empresariat jove del país”. En aquesta mateixa línia, Ruben Sans, president de l’entitat, destaca la tasca que es fa des d’AIJEC per visibilitzar la feina de tots els empresaris i empresàries que cada dia treballen per tirar endavant els seus projectes.

 

19 d’octubre, entrega del Premi Jove Empresari

La 29 edició del Premi Jove Empresari s’entregarà dimecres 19 d’octubre al Centre de Convencions IMO Grup Miranza. L’acte congregarà els principals representants del món econòmic, institucional i de l’ecosistema emprenedor del país.

A més del Premi Jove Empresari i del Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, AIJEC Joves Empresaris entregarà tres reconeixements més: el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que es lliura a un empresari o empresària amb experiència i un projecte empresarial consolidat; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, per un foment positiu de l’ús de la llengua catalana a l’empresa com una eina de millora qualitativa, el Reconeixement a l’Emprenedoria Social i el Reconeixement al/la Futur/a Jove Empresari/a que vol premiar un projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys.