Notícies

Enric Asunción (Wallbox), guanyador del Premi Jove Empresari de l’any

DSC 3068 1

Enric Asunción, cofundador de Wallbox, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Asunción s’ha imposat a Josep Fajula, d’OCA Global, i a Pau Sarsanedas, de GPAInnova.

Amb aquest guardó, AIJEC Joves Empresaris ha volgut reconèixer la feina d’Enric Asunción al capdavant de Wallbox i la revolució que l’empresa està suposant en el camp de la mobilitat elèctrica. Proveïdor líder de solucions de càrrega de vehicles elèctrics i gestió d’energia a tot el món, la companyia té seus a Xina i als Estats Units i els seus carregadors es venen a prop d’una vuitantena de països. Nascuda el 2015, en només 7 anys de vida l’empresa d’Asunción ja cotitza a la Borsa de Nova York.

El Premi Jove Empresari, que arriba a la seva 28è edició, s’ha entregat aquest dijous en un acte que, després d’un any marcat per la pandèmia, ha recuperat la presencialitat i que s’ha celebrat al Centre de Convencions de l’IMO, l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. L’acte de lliurament ha comptat amb més de 200 persones del món empresarial, econòmic i institucional del país.

 

Blue Box, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial d’aquesta edició del Premi Jove Empresari ha estat per a Blue Box. És un dispositiu biomèdic inspirat en el sistema olfactiu i les neurones olfactives d’un gos i desenvolupat amb intel·ligència artificial per detectar el càncer de mama a casa, de forma no invasiva i només a partir d’una mostra d’orina.

El jurat ha valorat  l’enginy de Judit Giró, la seva fundadora, per oferir una millor assistència sanitària a dones de tot el món i aportar el seu gra de sorra en la lluita contra el càncer de mama. Giró s’ha imposat a Meeting Lawyers, empresa cocreada per Claudia Pierre Trias de Bes, i a Rokubun, de Xavier Banqué.

 

L’AIJEC reconeix la trajectòria professional de Joan Font

Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de Joan Font. L’AIJEC ha volgut premiar la trajectòria emprenedora del president de Bonpreu, que començà el 1974 amb l’obertura del seu primer establiment a Manlleu i que 47 anys després compta amb tota una xarxa de supermercats arreu del país, a més de benzineres i una comercialitzadora d’energia elèctrica.

 

Altres reconeixements

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial d’aquest XXVIII Premi Jove Empresari ha estat per a PocketPiano, el primer piano de butxaca que permet interpretar música a qualsevol lloc. El guardó premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa.

El Reconeixement a l’Emprenedor Social, guardó que té el suport de CaixaBank, se l’ha endut Nixi for Children, una empresa emergent que aplica la realitat virtual per millorar la relació entre els nens i l’entorn hospitalari, reduir l’ansietat dels infants malalts i millorar així el seu benestar emocional i també la seva salut.

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al Projecte Audiovisual CTRL dels alumnes de 3r ESO del IES Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. AIJEC Joves Empresaris ha volgut reconèixer l’esperit emprenedor d’aquest grup de nois i noies de 15 anys que han desenvolupat una empresa online de cursos formatius de creació de vídeos i videojocs.

 

 “Convertir els contratemps en aliats”

El president d’AIJEC Joves Empresaris, Ruben Sans Solsona, ha volgut destacar la visió de futur dels joves empresaris, que “a partir d’una idea decideixen invertir la seva vida, professional i personal, en crear solucions per millorar la societat”.

Sans Solsona, en el seu discurs, s’ha lamentat del poc reconeixement del que segueix gaudint la figura de l’empresari però ha destacat que això “no altera ni la vocació ni les ganes d’emprendre” dels empresaris. I també ha tingut temps de reclamar polítiques clares d’acompanyament als empresaris, seguretat jurídica, ajuda per donar visibilitat a les empreses i que els fons europeus arribin a tot el teixit empresarial català, independentment de la mida de les empreses.

Finalment, Ruben Sans Solsona ha volgut llançar un missatge d’optimisme davant les adversitats del darrer any i mig: “La crisi està als ulls dels qui no veuen les oportunitats i els joves empresaris hem demostrat sobradament que les oportunitats les veiem”. Pel president d’AIJEC la crisi de la covid ha situat els joves empresaris com a “experts en convertir els contratemps en aliats”. Visió, ganes i idees modernes i innovadores, són la recepta de l’AIJEC per superar qualsevol situació.

L’acte de lliurament del XXVIII Premi Jove Empresari ha servit també per celebrar presencialment els 35 anys d’AIJEC, la primera patronal de joves empresaris de Catalunya i fundadora de CEAJE, la confederació espanyola de joves empresaris que aquest mateix any celebra els seus 30 anys. L’entitat va néixer el 1985 i des d’aleshores s’ha consolidat com l’associació de referència dels joves empresaris catalans. La covid no havia permès celebrar presencialment aquesta efemèride.

 

carrousel fotos Premi