Notícies

Joves empresaris de tot el món demanen als líders mundials suport per a un creixement econòmic inclusiu

IMG 6723

Ruben Sans, president de l’AIJEC, ha participat aquests dies a la cimera de joves empresaris del G20, la xarxa de joves empresaris més gran del món. La delegació espanyola, amb Sans com a president i Antonio Magraner com a secretari general, s’estrenava al grup dels vint.

Durant la cimera, celebrada a Nova Delhi, els més de 500 joves empresaris participants han elaborat un comunicat que reclama als líders polítics mundials del G20 que tothom tingui les mateixes oportunitats per convertir-se en emprenedor. El manifest recull fins a 10 mesures pràctiques sobre temes que preocupen als joves emprenedors i que han de facilitar que independentment del país d’origen es pugui arribar a liderar un projecte empresarial.

Els assistents a la cimera del G20 YEA han volgut deixat clar als líders del G20 la necessitat de coordinar un esforç global perquè les habilitats emprenedores arribin a tothom, sense excepció. “La creació d’ocupació; l’augment de les oportunitats econòmiques i el creixement inclusiu i sostenible han de ser els eixos de treball a nivell global”.

L’augment de l’accés a capital pels joves emprenedors; fomentar normes culturals més inclusives al voltant de l’emprenedoria juvenil i potenciar el marc adequat a cada país per accelerar la transició cap a l’energia verda i una adopció més ràpida del model d’economia circular, han estat altres dels temes que més han aparegut aquests dies en les reunions de treball dels més de 500 joves empresaris procedents de 40 països diferents.

Per a les delegacions participants cal posar els recursos necessaris per promoure la inclusió econòmica i l’esperit emprenedor en àrees com la digitalització, la seguretat cibernètica i el canvi climàtic.

En aquesta línia, Ruben Sans ha insistit en les seves intervencions durant la cimera en la necessitat de començar a veure als joves emprenedors com el que som: creadors d’oportunitats. El president de la delegació espanyola del G20 YEA opina que “si els empresaris poden fer front als reptes de fer créixer empreses i crear xarxes de joves, aconseguirem una societat millor”.

Assemblea de líders a Hampi

Després de la seva participació a la cimera, Ruben Sans, president de la delegació espanyola, s’ha traslladat fins a Hampi, ciutat al nord de Karnatak, per participar a l’Assemblea de Líders del G20 YEA. Allà ha pogut intervenir en les reunions internes de l’organització i elevar el contingut del comunicat signat a Nova Delhi als caps d’estat i de govern dels països membres.